Vad ska man tänka på när man väljer internetleverantör?

Det finns idag ett väldigt stort utbud av olika internetleverantörer och det är inte alltid lätt att veta vilken man ska välja. Det finns flera olika faktorer att titta på och vilken som passar dig bäst beror även på vilka specifika behov just du har. Surfar du mycket eller lite? Behöver du ett snabbt bredband? Är säkerheten en viktig fråga? Det finns många aspekter att begrunda innan du beslutar dig för vilken leverantör som passar dig bäst.

 

Hastigheten är viktig om du hämtar filmer och musik
Vilken hastighet du behöver till ditt bredband beror på hur du normalt använder internet. Ju snabbare bredband du väljer desto dyrare blir det. Men om du till exempel ofta hämtar musik och filmer på nätet så är ett snabbt bredband definitivt värt att satsa på. Om du spelar mycket spel online är också hastigheten viktig. Om du däremot mest använder internet till att surfa och maila och dylikt så är hastigheten inte lika viktig. Leverantören brukar ofta ange hur snabbt bredbandet går när det går som allra snabbast. Det är dock viktigt att minnas att det inte alltid går så snabbt.

 

Välj ett säkert bredband
Säkerheten är en viktig aspekt när du ska välja bredbandsleverantör. Undersök vad de olika leverantörerna kan göra för att skydda din dator och undvika att andra kommer åt din privata information. Finns det brandväggar? Finns det virusskydd? Sedan är det även väldigt viktigt att du kommer ihåg att själv uppdatera virusskydden och brandväggarna allteftersom tiden går. Fråga även de olika leverantörerna hur de agerar om bredbandet slutar fungera? Lämnar de någon form av garantier? Om du exempelvis sitter och arbetar hemifrån så är bredbandets driftsäkerhet en väldigt viktig fråga. För till exempel en egenföretagare som arbetar hemifrån över nätet kan ett dygn utan uppkoppling få väldigt negativa konsekvenser. Undersök om leverantören erbjuder någon ersättning ifall nätet av någon anledning inte fungerar som det ska. Fråga också de olika leverantörerna vad de erbjuder i form av service och teknisk support. En support som är öppen dygnet runt och alla dagar i veckan är värdefull om man är beroende av internet i jobbet.

Vad ska man tänka på när man väljer internetleverantör 1

originmag