Skydda dig mot virus

Tänk dig om din dator skulle få ett virus idag. Hur mycket ovärderlig information skulle försvinna och hur många texter och bilder skulle gå förlorade för alltid? Tyvärr händer det ofta att ens dator får ett virus eller ett problem som gör att man måste lämna in datorn och få den fixad. Det är ofta när skadan är skedd som man börjar tänka på saker som virusskydd och program som skyddar en mot den storm av illasinnade datavirus som finns på nätet. Behöver du då spendera flera hundratals av kronor för att ha ett bra skydd som låter sig sova gott om nätterna?

smedinge.se

Det finns mängder av program och antivirus som specialiserar sig på att skydda din typ av dator. Använder du dig av en Mac eller PC? Många hävdar att man måste att ha ett bra antivirus-program om man har en PC men vad finns det då för alternativ att välja mellan? Skillnaden mellan betal- och gratisprogram som skyddar dig är först och främst support och bekvämlighet. När du köper ett antivirus-program tar du ofta del av ett helt paket som bland annat inkluderar föräldrakontroll, skydd mot spam och en brandvägg som skyddar dig mot hackare. Om du inte betalar får du ofta bara skydd mot virus men är öppen för andra typer av attacker. Betalningslösningar ger dig också möjligheten att komma in kontakt med en person som kan hjälpa dig genom exempelvis telefonen. Tänk också vad du använder datorn till, om du frågat dig själv: “”hur man gör en app?”” har du säkerligen andra användningsområden än någon som endast läser nyheterna på nätet.

Bästa gratisprogrammen för PC

I en nyligen gjord undersökning av tidningen PC för alla kom man fram till att gratisprogrammet Avira ger bäst skydd. Motiveringen var att programmet nästan gav en 100 % säkerhet mot alla typer av virus och att man inte heller rapporterade falsklarm. När du väljer ditt program är det också viktigt att du väljer ett alternativ som inte drar alltför mycket prestanda, speciellt om du har en dator som har några år på nacken. Det är ännu en fördel av med prestandasnåla programmet Avira. Vilka är då de olika typerna av problem som Avira kan skydda dig emot? Förutom virus, som infekterar filer på datorn och sedan sprider sig till andra datorer, får du också ett skydd mot så kallade maskar som sprider sig främst genom datornätverk. Du kommer också att få ett bra skydd mot trojanska häst, program som utger sig för att vara något annat än de egentligen är.

originmag