Datortips för säkerhetsmedvetna

Alla har säkert någon gång råkat ut för antingen virus eller någon annan form av elaka filer som infekterat din dator. Det bästa skyddet man kan ha är ett väl uppdaterat anti-virus program och brandvägg som ser till att hålla elaka program och virus borta. Företagen som sysslar med datorsäkerhet ligger dock alltid steget efter så har man otur kan man bli drabbad även om man är skyddad. I texten som följer kommer vi gå igenom ett antal saker man kan göra sig för att skydda sig även om olyckan är framme.

Hur man skyddar sig

Att ha ett ordentligt uppdaterat anti-virus program är alltid prioritet nummer ett men det räcker inte alltid. Med våra datortips för ökad säkerhet mot spam och virus kan du enkelt se till att du får ett så bra skydd som är möjligt. Se till att ha en back-up av din hårddisk gjord på ett USB-minne eller extern hårddisk, det finns program som enkelt hjälper dig. Var medveten om hur du surfar och laddar ner, var speciellt försiktig med filer av .EXE typer. Öppna aldrig mejl med bifogade filer från okända avsändare, det är stor chans att dessa innehåller virus eller andra program som är skadliga. Kör virusskanning regelbundet och rensa bort elaka program.

Driver du en hemsida?

Driver du en hemsida och är orolig för hackerattacker och liknande? Man kan inte göra allting själv och ibland är det bra att prata med folk som är specialiserade på just datorsäkerhet. Ta kontakt med din webbyrå och se vad de kan erbjuda för lösningar. Som hemsideägare kan man råka ut för mycket tråkigheter, hemsidan kan bli attackerad och nedstängd. I värsta fall kan hackarna kapa hela din hemsida, allting kan se normalt ut men betalningar och känslig information skickas direkt till hackaren. Detta kan få förödande konsekvenser både för ägaren av hemsidan som får sitt rykte nedsotat men också för användarna som blir av med känslig information.

originmag