Byta till Mac

PC eller Mac? Det är faktiskt ett ganska viktigt val som till viss del avgör vad vi kan göra med vår dator och hur smidigt arbetet kommer att flyta. När det är dags att köpa nytt väljer de flesta en dator som liknar den de är vana vid, åtminstone när det gäller operativsystem. Det tar tid att lära sig ett nytt system, det är en god anledning att hålla sig till ett operativsystem man är van vid. I den här texten kommer vi att gå igenom lite av det man bör tänka på ifall man funderar på skaffa sig en Mac

Fördelar med datorer från Apple

Det finns inte många tillverkare av datorer som satsar lika mycket på bra design som Apple. Det beror först och främst på att datorer inte brukar hänga med mer än i några år innan de blir omoderna. Att i det läget betala mycket för utseende anses anses av många vara onödigt. Mac, alltså datorer från Apple, är det stora undantaget från den regeln och om du vill ha en snygg och utrymmeseffektiv allt-i-ett dator finns det egentligen inget fullgott alternativ. Mac-datorer är även kända för den fina mjukvara som ingår i operativsystemet. Det är program som fungerar buggfritt med varandra. Är det Dags att byta till Mac? Det beror alltså mycket på om du värdesätter design och de medföljande programmen.

Gillar du dataspel?

Det som brukar framhållas som den stora begränsningen med Mac jämfört med PC är att det släpps många fler spel till PC-datorer. Grafikkortet i en Mac är heller inte gjort för att prestera optimalt när det gäller just grafik. Grafikkort blir ofta väldigt varma och PC-datorer har därför kylsystem som gör så att datorn inte kraschar när den arbetar med hög belastning. Det brukar låta en hel del om fläktarna som kyler en PC avsedd för spel. Grejen med Mac är att det är tysta och har en smidig formfaktor. Skrymmande kylsystem är helt enkelt inte något som man prioriterat särskilt högt.

originmag