Bra att tänka på när du ska köpa laptop

Det är inte alltid lätt att veta vilket märke och vilken modell man ska satsa på när man ska köpa en ny bärbar dator. Det finns ett antal faktorer att ta i beaktande och det är en god idé att göra ordentlig research inför sitt köp för att verkligen bli nöjd och hitta den mest optimala lösningen. En laptop är en dyr och viktig investering som påverkar din vardag och ditt arbetsliv, så det lönar sig att lägga ner lite tid och energi på att hitta rätt i djungeln.

 

Storlek och vikt
När du ska köpa en bärbar dator är det viktigt att ställa sig frågan exakt hur bärbar den behöver vara. Kommer du att bära den med dig dagligen och ta med den på resor och möten? Eller kommer du kanske använda den mer eller mindre som en smidigare variant av en stationär dator, alltså i första hand hemma på skrivbordet? Hur du svarar på den frågan är avgörande för vilken modell du bör välja. Bär du din dator mycket blir vikten en avgörande faktor. Men de ultratunna och lätta datorerna som finns på marknaden är både dyrare och saknar ofta viss prestanda jämfört med de lite mer bastanta, så har du datorn primärt på ett och samma ställe kan det vara bättre att välja en lite tyngre med mer kapacitet.

 

Ergonomi och batteritid
Välj en laptop som är skön att skriva på och har ett ergonomiskt utformat tangentbord som passar dina händer. Förmodligen kommer du att spendera många timmar om dagen framför din bärbara dator och det lönar sig att känna efter vilken modell som passar dig och ditt sätt att skriva och arbeta bäst. Se till att välja en dator där tangenterna har tydliga markeringar och där inte kontrasterna i färg är för stora, för att skona dina ögon och inte bli trött i onödan. Kolla även vad datorn har för batteritid och om den har energisparoptimering. Särskilt om du använder din laptop när du t.ex. är ute på resande fot är batteritiden viktig. Idealet är ett batteri som håller en hel arbetsdag, men ett minimum man i alla fall bör sträva efter att hålla är fyra timmar som idag anses vara en hyfsat bra batteritid.

Bra att tänka på när du ska köpa laptop 2

originmag