Synka mobilen med datorn

I dagens samhälle har många hela sitt liv i sin smartphone – alla kontakter, sin kalender, alla foton man tagit och all musik man lyssnar på. Man kan därför känna sig väldigt sårbar om något skulle hända med telefonen. Ett bra sätt att skydda sig är att synka mobilen med datorn. På det sättet håller du dig dessutom uppdaterad – allt du skriver in i mobilens kalender hamnar också i datorns, och tvärtom.

En synkning kan ske på två sätt: fysiskt, på hårddisken i din dator, eller via molnet. Det senare innebär att din data lagras via internet, och är i vissa fall säkrare eftersom du på det sättet är skyddad även vid en hårddiskkrasch. Beroende på dina behov passar kanske det ena alternativet bättre än det andra. Kanske är det bästa för dig en kombination av båda?

Om du har en Android-telefon synkas din mobil automatiskt med molnet, och din data lagras på ett Googlekonto. I övriga fall måste du vanligtvis skapa ett konto på respektive mobiltillverkares tjänst, till exempel iCloud för Apple, och därefter välja att synka mobilen till molnet. Även processen för att fysiskt synka mobilen till en dator ser ungefär likadan ut oavsett vilken mobil du har. Till att börja med måste du ladda ner ett synkningsprogram. Detta finns vanligtvis tillgängligt på mobiltillverkarens hemsida eller supportsida. När installationen är färdig kan du ansluta telefonen till datorn. Detta går att göra via Bluetooth med de flesta mobiler, men du gör det enklast och mest smärtfritt med en USB-kabel. Du måste innan dess försäkra dig om att du har en kabel med USB-anslutning som passar just din mobil. För en iPhone kan du till exempel använda kabeln som hör till laddaren. Här kan du hitta en Samsung laddare.

När du har anslutit telefonen kan du hitta den med hjälp av synkningsprogrammet. Programmet låter dig också välja vilka filer du vill synkronisera, vart de ska sparas och om du vill att mobilinnehållet ska synkas automatiskt nästa gång du kopplar in den i datorn.

De flesta idag är nog medvetna om att det är viktigt att säkerhetskopiera filerna på datorn, och det är lika viktigt att på samma sätt skydda filerna i mobilen. Genom att synka mobilen skyddar du filerna, och får dessutom bättre ordning på din kalender och dina kontakter.

Synka mobilen med datorn 2

originmag